четвъртък, 9 май 2024 г.

Стойка Петрова си осигури минимум бронз

Стойка Кръстева осигури втори медал за България от олимпийските игри в Токио. Тя заслужи поне бронзово отличие след класирането си на полуфинал в кат. до 51 кг. В четвъртфинала българката победи втората в схемата Юан Чан (Кит). 35-годишната Кръстева използва големия си опит и надви съперничката си след 4:1 съдийски гласа.

Двубоят стартира добре за Стойка, която бързо разчете правилната дистанция и с красиви комбинации взе превес. Китайката от своя страна търсеше предимно мръсни прийоми, но Кръстева успя да ги неутрализира, запази хладнокръвие и взе аванс от 4:1. Втората част премина още по-уверено за нашата националка, която освен комбинации от десен и ляв прав, вкара успешно и точни ъперкъти в тялото на китайката, за да може още по-убедително да вземе превес в съдийските карти. При това положение българката трябваше да защити позицията си в третия рунд, като тя направи именно това, с умели контри засичаше Чан и по категоричен начин сломи съпротивата й.

В олимпийския турнир в бокса няма мач за трето място, като загубилите в полуфиналите печелят бронзов медал. „Най-важното е многогодишният труд и отборната работа. Тренирали сме достатъчно, много сме подготвени, вече какъв ще е медалът, времето ще покаже“, каза Кръстева в интервю за БНТ.

В полуфинала Кръстева ще срещне представителката на Япония Цукими Намики. Двубоят е на 4 август в 8:15 ч. сутринта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html