понеделник, 6 май 2024 г.

Слави Трифонов към Христо Иванов: Искаш твърде много постове

скрийншот

След като досега не се появяваше публично, с което подхрани спекулации за причините за това, лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов дава видео интервю от дома си на Тошко Йорданов, председател на парламентарната група, качено в профила му във „Фейсбук“, откъдето по традиция оповестява всичко. Мотивът да даде това интервю е, че е започнал да „слуша много глупости“. Разговорът е озаглавен като „Отговори на актуалните въпроси от последните 2 седмици“.

Обяви, че може да си върши работата и без да обикаля по студията и да дава интервюта. „Това ми е изключително неприятно. Така че аз просто си върша работа. А слухове за мен е имало откакто съм в публичното пространство“, допълва той и отново цитира Марка Твен, че слуховете за смъртта му са силно преувеличени. „Не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам. Това да се показваш всеки ден изисква огромни усилия, не можеш куп неща да правиш като нормалните хора, просто сега изпитвам невъобразимо облекчение“, посочи той.

В отговор на въпрос дали е било слабост оттеглянето на кандидатурата на Николай Василев за премиер обясни, че от доста време работели заедно, запознал се със семейството му и се уверил в морала и професионалните му качества. затова се изненадал като започнали нападките срещу него. Визира конкретно Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“ като посочи, че ако той тълкува участието на Василев в правителството на т. нар. Тройна коалиция означава, че е свързан с ДПС, то това можело да са каже за Иванов, който бил министър на Борисов. Заключи, че има и други хора с нужните качества за поста. Макар че коментарите сега били, че Пламен Николов нямал опит и това приличало на ситуацията – „Зайо защо си с шапка, зайо защо си без шапка“. Обясни това постоянно недоволство с желанието за постове, въпреки че се декларирало обратното. Заключи, че, „ги превръщаме в по-важни отколкото са“. На Христо Иванов суверенът е определи да е четвърта политическа сила, а не първа и да може за решава кой какъв ще бъде. „Ако иска да подкрепя, ако иска – да не подкрепя. Първата политическа сила ще направи правителство на малцинството. Всеки един, който участва в тази история ще си носи отговорността за действията си“, обяви той. Заяви, че вече не чувал приоритетите като съдебна реформа и др., а вече чувал „други работи, чувам глупости“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html