сряда, 1 май 2024 г.

44-годишен доктор по философия на правото е изненадващият кандидат за премиер (видео)

Пламен Николов получава мандата от Румен Радев

Точно в 17 ч. Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“. След като цял ден се смяташе, че Петър Илиев ще бъде предложен за министър-председател, от партията на Слави хвърлиха бомба. Човекът, който получи мандата от името на ИТН, се казва Пламен Николов и именно той е номиниран за премиер.

„В резултат на изборите на вас се падна отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта, време е да разберат как и с кои личности“, заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата.

Кандидатът за премиер Пламен Николов обеща да изпълни очакванията на избирателите.

Българите очакват вашите предложения за кабинет в установения от Конституцията срок. Желая ви успех, каза още Радев.

 

Тошко Йорданов с кандидата за премиер Пламен Николов на път към президентството

44-годишният Пламен Николов е ново лице в политиката. Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Специализирал е в Австрия със стипендия „Ернст Мах“ в Университета на Клагенфурт. Според сайта на ИТН Пламен Николов има над 15-годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Понастоящем оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка като отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Спортни федерации и Олимпийски национални комитети.

Николов беше водач на листата на партията в Шумен. В партията на Слави Трифонов той е част от екипа в сектор „Образование“. В „Има такъв народ“ се озовава след събеседванията, които Трифонов и сценаристите му провеждаха в подготовката на политическия си проект през 2018 г.

Предстои в следващите дни „Има такъв народ“ да предложи състав на Министерския съвет и да продължи преговорите с останалите политически сили в търсене на подкрепа за него. Срокът за сформиране на правителство е седем дни.

Пламен Николов е бил сред участниците в кастинга за политици, организиран от Слави Трифонов през 2018 г. Вероятно е бил харесан още тогава.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html