вторник, 30 април 2024 г.

„Левски“ подписа с бивш национал

Футболист №1 на България за 2012 г. Георги Миланов се завърна в родния футбол след 8 години в чужбина. Халфът парафира с „Левски“ за срок от 1 година и бе представен официално от временно изпълняващия длъжността изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков. Преговорите между двете страни продължиха 10 дни, след като миналата сряда Миланов се срещна с мажоритарния собственик Наско Сираков. Националът на България, който има 43 мача с фланелката на „лъвовете“, е четвъртият нов на стадион „Георги Аспарухов“, но и първи различен от бранител. До момента столичният гранд се обвърза с левите бекове Христофор Хубчев и Иван Горанов, както и централният защитник Христос Шелис.

29-годишният играч обаче тепърва ще наваксва с формата, след като през изминалия сезон бе без отбор, след като се раздели с унгарския МОЛ (Фехервар).
През 2005 г. постъпва в Академия „Литекс“, а през февруари 2009 г. тогавашният наставник на „оранжевите“ Станимир Стоилов го взима в първия отбор. По това време Георги е неизменен титуляр в юношеския национален отбор, на който е и капитан. В края на 2012 г. е избран за Футболист № 1 на България, като се превръща в най-младия победител в анкетата. На същата церемония Миланов печели и втора награда за „Най-добър футболист на А група“ за 2012 г. На 5 юли 2013 г. Миланов подписва петгодишен договор с шампиона на Русия – ЦСКА (Москва). Дебютира на 18 август срещу „Кубан“. Подвизава се още в „Грасхопър“ и МОЛ Види, където записва 42 мача с 4 гола.

„През последната година имах малко трудности, но гледам напред“, обяви Миланов пред „Левски ТВ“. „В момента имам възможност да играя за най-големия клуб в България. През последната седмица директорите и най-вече Наско Сираков показа, че ме иска в отбора и това надделя да приема офертата, която е най-доброто нещо, което в момента може да ми се случи. Преговорите бяха най-лесните от всички клубове, с които съм водил. Другото, което ме подтикна, е фактът, че ядрото е от българи и има много млади момчета. Тепърва предстоят хубави дни за „Левски“. Ще трябва малко повече време, но тази подкрепа, която видях. Рано или късно нещата ще си дойдат на мястото“, коментира още бившият национал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html