сряда, 1 май 2024 г.

Петър Илиев няма да получи мандата от Радев?

Само преди минути името на Петър Илиев за кандидат-премиер е било оттеглено от ИТН, научи tribune.bg от свои източници. По информация на медията ни Виктория Василева от партията на Трифонов лично е посетила ДБ, за да ги успокои, че името на адвоката, което се завъртя, е оттеглено и той няма да е човекът, който ще приеме мандата от Радев.

Това е трети провал за кандидат-премиер от партията на Слави Трифонов, ако броим и Антоанета Стефанова, която получи и върна мандата в предходния парламент от името на ИТН.

Ден след последните парламентарни избори Трифонов обяви, че ще предложи Николай Василев за министър-председател, но и тази кандидатура не се хареса на евентуалните им партньори. Дни по-късно и Василев бе оттеглен.

След като името на Петър Илиев започна да се върти в публичното пространство като кандидат-премиер, който днес да вземе мандата от Румен Радев, за адвоката излязоха шокиращи разкрития, които отново разбуниха духовете и крехките отношения между ДБ и ИТН започнаха да се пропукват още повече.

Сега очакваме да видим кой ще получи мандата от президента в 17.00 часа…

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html