сряда, 1 май 2024 г.

Мексико отнесе Франция с 4:1, Бразилия удари Германия

Френският футболен отбор на олимпиадата в Токио отнесе тежка загуба с 1:4 в първия си мач. Мексико разби „петлите“ в откриващия мач от Група „А“ и поведе убедително в класирането, където са още отборите на Южна Африка и Япония.
Ернесто Вега откри две минути след подновяването на играта, а Франциско Кордова направи 2:0 седем минути по-късно. В 69-ата минута „петлите“ получиха дузпа, която беше точно изпълнена от ветерана Андре Жиняк. В последните 10 минути Мексико успя да вкара още два гола – първо точен бе Карлос Антуна, а в самия край се разписа и Едуардо Агире.
За французите предстои тежък мач с Южна Африка след три дни, който трябва задължително да спечелят, ако искат да се класират на елиминациите.
Друг от фаворитите – Испания, не успя да победи Египет в първи мач от Група C – 0:0, а в друг мач Нова Зеландия изненада Южна Корея – 1:0.

Бразилия победи Германия с 4:2 в зрелището от Група D. Звездата на английския Евертън Ричарлисон вкара две от попаденията за „селесао“, а името си сред голмайсторите за южноамериканците записа и Куня от дузпа в края на първото полувреме. Надием Амири върна едно попадение за Бундестима в 57-ата минута, а в 83-ата германците се доближиха на един гол от съперника, въпреки че междувременно бяха останали с човек по-малко заради втори жълт картон на Максимилиан Арнолд. В заключителните секунди на добавеното време „селесао“ подпечата успеха с четвърти гол дело на Паулиньо. В другия мач от групата Кот д’Ивоар надигра Саудитска Арабия с 2:1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html