вторник, 30 април 2024 г.

Мария Гроздева дава съвети на тенисистка

Българската олимпийка в тениса на маса Полина Трифонова разказа впечатленията си от Токио. Тя казва, че всичко е на много високо ниво в олимпийското село и е щастлива да е част от този най-голям спортен форум. С треньора Асен Асенов тренират по утвърдения график. От българските спортисти се е видяла вече с боксьорката Станимира Петрова и с петкратната медалистка от Игрите Мария Гроздева, която ѝ помага с големия си опит си да се адаптира по-бързо.
„Мария Гроздева е просто невероятна. Много открита, много дружелюбна. Просто е удоволствие да си говориш с нея. Тя е на олимпийски игри за седми път, а аз – за първи, така че ми е много интересно да говоря с нея“, разказа за БНР тенисистката от град Кубрат.
Трифонова заяви, че първата ѝ съперничка в турнира Сара Анфу е от Камерун, но живее във Франция и не е за подценяване, след като се е класирала за олимпийски игри. На 24 юли, събота, в 3:45 часа наше време е първият двубой на Полина в зала „Токио Метрополитън“. При успех тя ще се изправи в първия кръг на основната схема срещу Сара де Нуте от Люксембург.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html