сряда, 1 май 2024 г.

Нинова: Искаме истинска промяна и не ви я предлагаме като концерт на чалга

Честването на 130-годишнината на партията бе и закриване на предизборната кампания под връх Бузлуджа преди вота на 11 юли. Симпатизантите се завърнаха на поляните под паметника след като през миналата година съборът не се състоя заради епидемията от COVID-19.

На пенсионерите Нинова обеща още изработването на Закон за възрастните хора, както и намаляване на ДДС на лекарствата на 9%. На младите пък бе обещано повишаване на помощта при раждане на деца.

„Преизчисляване на пенсиите ще има в следващия парламент, ако ще да е условие за създаване на кабинет“, такова обещание даде пред събралите се социалисти по време на традиционния събор на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

До този момент нито една партия не е заявила готовност да състави общо правителство с БСП. Най-реалистичната възможност изглежда подкрепа, но без участие в кабинет, за новите партии – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, в случай, че те нямат мнозинство от 121 депутати в 46-ия парламент.

„Искаме истинска промяна и не ви я предлагаме като концерт на чалга или патриотични песни, а като план за бъдещето на България“, обясни Нинова на събралите се, като в речта си не пропусна да критикува както ГЕРБ, така и новите партии, окачествили БСП като партия на статуквото.

Тя обеща суверенна България, в която чужди войски не влизат в „нашите имоти“. Страната трябвало да поддържа приятелство и диалог не само със своите съседи, но и с Русия, защото това диктувал националният интерес, според Нинова.

„Вярвам, че ще запазим децата си момчета и момичета, а не нещо трето и няма да бъдем родител 1 и родител 2, а майки и бащи на бъдещето на България“, добави още Нинова, заявявайки позиция на партията против Истанбулската конвенция.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html