сряда, 1 май 2024 г.

Борисов на крака при Ердоган, обсъждат миграцията

Бойко Борисов е на среща при президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, стана ясно преди малко от пряко включване в официалния профил на лидера на ГЕРБ във Фейсбук.

„Радвам се, че сте в добро здраве и кондиция, и че толкова добри взаимоотношения имаме между България и Турция. Справихме се с миграцията, благодарение на помощта на Турция. И Балкански поток направихме, продължението на Турски поток и магистралите. Благодаря ви“, обърна се Борисов към домакина си Ердоган.

„Специално за миграционната политика – най-добрата политика спрямо нея бе на Турция, спрямо нея и на моя добър приятел и брат Бойко, който реализира също много добра политика във връзка с миграцията. Имахме добри взаимоотношения. Г-н Борисов това го постави в реалност в ЕС и каква е политиката между България и Турция спрямо този проблем. Ние нямаме право да притискаме и злепоставяме България по този въпрос. Взаимоотношенията между двете страни спрямо миграцията ще продължи и занапред. Нашите граници ще бъдат така пазени, както досега“, каза Ердоган по време на срещата.

„На целия български народ пожелавам на предстоящите парламентарни избори да са живи и здрави, както и успех по време на вота на моя приятел“, допълни още президентът на Турция.

„Аз благодаря, че опазихме границите. Българските мюсюлмани са мост на приятелство между двата народа“, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Това е нашето искане и за в бъдеще“, добави Ердоган.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html