сряда, 1 май 2024 г.

Разследват изборна търговия с дамаджани и маратонки в пловдивското „Столипиново“

Прокуратурата разследва устен сигнал за купуване на гласове в пловдивския квартал „Столипиново“. Това съобщи зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

Сигналът се отнася до предлагане на имотни облаги „от лице на друго лице“ с цел склоняване да се гласува за конкретна политическа сила.

„Вчера е уведомен дежурният прокурор по телефона за започнато досъдебно производство в Шесто районно. Тепърва предстои прокуратурата да анализира данните. Можем да кажем обаче, че категорично не се отнася за предстоящите избори на 11 юли, а за предишните на 4 април“, каза прокурор Илиев.

По думите му днес на държавното обвинение е докладвано за извършено претърсване в търговски обект (цех за дограма) в „Столипиново“. Там са открити 11 стъклени дамаджани с алкохол, 50 чифта маратонки от различни марки и са иззети пари – сред тях стари банкноти, както и такива в обращение в различни валути – евро, левове, лири и паунди, но сравнително малки суми, уточниха от обвинението.

Иззети са също два тефтера и една тетрадка. По непотвърдена информация в тях се съдържат имена и лични данни на хора, на които е платено за купен вот.

„Не е ясно какво пише вътре. В най-бърз порядък материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата. Очакваме с нетърпение да се запознаем с тях“, каза още заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

Пак по непотвърдена информация е имало задържан при акцията, извършена вчера на ул.“ Острец“ в“ Столипиново“, като той е пуснат след 24 часа задържане.

Очаква се в понеделник да има подробна информация по случая, добави още Атанас Илиев.

На брифинга пред прокуратурата освен зам.-районният прокурор Атанас Илиев е присъствала и изпълняващата функциите окръжен прокурор Ваня Христева.

Сигналът за изборна търговия бил в полза на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, съобщава „Марица“, позовавайки се на свои източници.

 

 

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html