сряда, 1 май 2024 г.

Готвят политическо убийство в страната на машинното гласуване

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обвини САЩ, че планират убийството му и запита дали неговият американски колега Джо Байдън го е разрешил, предаде Франс прес. Венецуела е една от много малкото държави в света, където на избори се гласува с машини. това е причината опозицията в страната, а и Съединените щати да не могат вече много години да се отърват от диктаторски управляващия Мадуро.

Николас Мадуро, президент на Венецуела, сн. Асошиейтед прес

„Дали Джо Байдън е ратифицирал заповедите на Доналд Тръмп да се води Венецуела към гражданска война и да ни убият? Да или не? Питам!“, подчерта венецуелският президент на военна церемония, като коментираше посещенията на директора на ЦРУ Уилям Бърнс и на началника на Южното командване на американските въоръжени сили адмирал Крейг Фалър в Колумбия и Бразилия.

„Какво правеха те там? Нашите източници в Колумбия ни уверяват, че са дошли, за да подготвят план, целящ посегателство над моя живот и този на важни политически и военни представители“, подчерта Мадуро, без да представи доказателства в подкрепа на обвиненията си.

Венецуелският президент често порицава проекти за държавен преврат, военна инвазия или убийство, за които според него са виновни САЩ и съюзниците им като Колумбия и Бразилия, които не признаха преизбирането му през 2018 година.

Също като предшественика си Тръмп, Байдън смята опозиционния лидер Хуан Гуайдо за законен и.ф. президент на Венецуела и не признава Мадуро, припомня АФП, цитирана от БТА. Новият президент обаче възприе по-гъвкав подход.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html