събота, 4 май 2024 г.

Сензацията е факт, Швейцария изхвърли Франция след дузпи

Швейцария изхвърли световният шампион Франция от Евро 2020. Тимът на Владимир Петкович игра по-добре, но трябваше да мине през дузпи, за да се справи с „петлите“. В редовното време двубоят завърши 3:3. Наградата е четвъртфинал срещу Испания в Санкт Петербург в петък.

Швейцария направи много силен мач и заслужено поведе в 15-ата минута чрез Харис Сеферович. Франция имаше проблеми и в защита, и в атака, и в халфовата линия. Логично швейцарците стигнаха до нова отлична възможност в 55-ата минута – дузпа. Юго Лорис обаче спаси удара на Рикардо Родригес. Само две минути по-късно Карим Бензема изравни след пас на Мбапе. Две минути по-късно Франция вече водеше с 2:1. Гризман се измъкна отляво, стреля, Зомер спаси, но топката стигна в Бензема, който вкара от голлинията. Четвърт час преди края изглеждаше така, че всичко свърши – Погба се разписа за 3:1.

Също както в ранния мач между Испания и Хърватия обаче се стигна до 3:3. Първо Мбабу центрира и Сеферович заби топката в мрежата за 3:2. После гол на Гавранович беше отменен заради засада. Той обаче получи нов шанс в 90-ата минута след великолепен пас на Джака и изравни – 3:3.

В първото продължение Швейцария имаше две възможности, но не успя да ги реализира. Във второто Франция игра по-добре, но не вкара гол и се стигна до дузпи.

Гавранович, Погба, Шер, Жиру, Аканджи, Тюрам, Варгас, Кимпембе и Мехмеди вкараха. Мбапе обаче би слабо последната дузпа за Франция и Зомер спаси. ВАР прегледа дузпата, но кракът на Зомер беше на голлинията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html