събота, 4 май 2024 г.

Серина отсвири олимпиадата, тренира с Гришо

Серина Уилямс няма да участва на предстоящите олимпийски игри в Токио. Това обяви самата тя на пресконференция в Лондон. Американката, която има един златен медал на сингъл и още три на двойки, разкри, че няма да пътува до японската столица поради съвкупност от причини. „Доколкото знам, не съм в състава за олимпийския отбор на САЩ. Ако е така, значи не би трябвало да съм там“, каза носителката на 23 титли от Големия шлем пред британските медии.
Американката отказа да разкрие причините за решението си да пропусне най-висшия спортен форум. Последната олимпиада, в която по-младата от сестрите Уилямс не взе участие, беше тази в Атина през 2004 г. Другото голямо име, което няма да видим на кортовете в Токио, е Рафаел Надал.

Серина пък загря за започващия днес трети за годината турнир от Големия шлем – „Уимбълдън“, тренирайки с… Григор Димитров. Хасковлията качи няколко снимки от тренировката на страницата си в Инстаграм, като текстът към кадрите бе красноречив – „Последни приготовления за Уимбълдън“.
Малко по-късно в социалните мрежи се появи и клип, показващ разиграване между двамата на един от тренировъчните кортове в „Ол Инглънд Клъб“. Подобно на Димитров, Серина ще изиграе първия си мач в турнира във вторник, като нейна опонентка на старта ще бъде Аляксандра Саснович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html