събота, 4 май 2024 г.

Героят на Чехия е роден в село със 75 жители

Главният герой на сензационната победа на Чехия над нидерландия (2:0) е полузащитникът Томаш Холеш, който стартира европейското като резервата, но бързо намери място в титулярния състав. Холеш е роден в село Боровнице, а според Националната статистическа служба на страната от 2015 г. то се обитава от 75 жители.
През 2019 г. Томаш става част от пражката „Славия“, а трансферът е рекорден за чешкото първенство – малко над милион и половина евро. За две години в „Славия“ той играе на пет различни позиции: ляв бек, десен бек, халф, дясно крило и нападател. Основната му позиция обаче все още е на защитник и именно в това си качество Холеш се установява в националния отбор по време на шампионата на Стария континент.

Западните медии веднага припомниха една случка със семейството му, което се прочува заради бележка до съседите. Фамиля Холеш се извинява, че е била прекалено шумна, след като Томаш вкара на „Арсенал“. През април 2021 г. той започва мача срещу „топчиите“ в Лондон и вкарва в 90-ата минута, а мачът завършва 1:1. 28-годишният герой за първи път в кариерата си е в центъра на атаката.
„Ще помня това до края на живота си. Радостта беше голяма“, каза футболистът. Не само той е бил щастлив в онзи момент, но и цялото му семейство. След въпросния двубой близките му слагат бележка във входа. „Молим за извинение от всички съседи заради силни викове вчера около 23:00. Простено ни е – Томаш вкара на „Арсенал“ в 1/4-финалите на Лига Европа в 90-ата минута. Извинявайте отново“, пише на бележката, която чрез социалните медии обиколи целия свят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html