събота, 4 май 2024 г.

УЕФА размаха пръст на Кристиано

УЕФА реагира, след като няколко футболисти си позволиха да уронят престижа на официалните спонсори на Евро 2020. От европейската футболна централа предупредиха играчите да не местят поставените бутилки в залите за пресконференция.

Най-напред Кристиано Роналдо махна шишетата с „Кока-Кола“ и призова да се пие вода, което доведе до спад в акциите на гиганта. Пол Погба последва примера на нападателя на „Ювентус“. Френският национал на свой ред отстрани стъклено шише бира на марката „Хайнекейн“ – също един от спонсорите на Евро 2020. Италианският национал Мануел Локатели също премахна две бутилки с популярната газирана напитка.

Според някои европейски медии CR7 e нанесъл сериозен удар по акциите на производителя, след като премахна двете бутилки. При отварянето на пазарите в Европа в началото на седмицата стойността на една акция на компанията се е равнявала на 56,1 долара, но до края на брифинга на Роналдо и португалския треньор Фернандо Сантош паднала до 55,2 долара. Това е загуба с 1,6%, което означава 4 млрд. долара понижение на пазарната стойност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html