събота, 4 май 2024 г.

Нидерландия не сгреши срещу Австрия и е на 1/8-финал

Нидерландия се класира за 1/8-финалите на Евро 2020, след като спечели и втория си мач от групата. „Лалетата“ победиха с 2:0 Австрия в Амстердам. Така домакините събраха 6 точки от два мача. Австрийците остават с 3, колкото има и Украйна. На дъното е Северна Македония с 0.

Срещата започна равностойно. В 7-ата минута, Де Фрай получи извеждащо подаване от Дъмфрис, напредна по дясното крило и на границите на наказателното поле падна след съприкосновение с австриец, но съдията не отсъди нарушение.

В следващата ситуация, Дъмфрис бе настъпен в наказателното поле, съдията разгледа ситуацията с помощта на ВАР системата и отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Мемфис Депай, който не сбърка за 1:0. В 24-ата минута след изпълнение от тъч на Дъмфрис, директно към Депай, Алаба подцени ситуацията и нападателят стреля и топката се удари във външната страна на мрежата.

В 39-ата минута „лалетата“ бяха близо до второ попадение. Вегхорст овладя дълго подаване и вместо да стреля от добра позиция в наказателното поле, реши да подаде към Депай, който стреля неточно. До края на първата част нападателят, който е много близо до „Барселона“, се отличи с още един пропуск.

Час след началото Де Фрай стреля с глава, вратарят изби, топката попадна в Де Лихт, но защитник изби, предотвратявайки добра възможност за домакините. В 67-ата минута „лалетата“ решиха всичко. Мален бе изведен в дълбочина сам срещу вратаря, подаде към Дъмфрис, който на празна врата отбеляза. Първият точен удар към вратата, отправен от гостите, дойде чак в 83-ата минута чрез Онисиво, но опитният Стекеленбург се намеси.

По-рано днес Украйна постигна много ценна победа срещу Северна Македония. Селекцията на Андрий Шевченско сломи съпротивата на коравите балканци за 2:1 на „Национал Арена“ в Букурещ. Двата отбора си размениха по едно полувреме, като до почивката украинците имаха преднина от два гола. Разписаха се Ярмоленко (29) и Яремчук (34). През втората част северномакедонците заиграха по-добре и върнаха едно попадение чрез Езджан Алиоски (57). То обаче се оказа недостатъчно да вземат поне точка от този мач. В последните минути на срещата Руслан Малиновски пропусна от бялата точка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html