събота, 4 май 2024 г.

Президентът Румен Радев се срещна с Джо Байдън в Брюксел

Три минути: Радев поиска в Брюксел “нови методи” спрямо Русия, а проверката  за подслушването се бави

Президентът на България Румен Радев се е срещнал с президента на САЩ Джо Байдън в Брюксел, като част от европейската обиколка на американския държавен глава. В съобщението, разпространено от Белия дом, се казва: „В допълнение на двустранните срещи, обявени по-рано, президентът Байдън проведе отделни беседи с премиера на Испания Педро Санчес, с президента на Словакия Зузана Чапутова, министър-председателя на Черна гора Здравко Кринокапич, с президента на България Румен Радев, с премиера на Норвегия Ерньо Сулбург и на Португалия Антонио Кошта“.

Припомняме, че преди да отпътува за Брюксел за срещата на върха на НАТО, Румен Радев разговаря по телефона с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Двамата говориха основно по две теми – прилагането на закона „Магнитски“ и бързото разрешаване на спора дали Северна Македония да се присъедини към Европейския съюз.

Интересното е, че беседата на Байдън с Румен Радев предхожда очакваната в цял свят първа среща между президентите на САЩ и Русия в Женева, която ще се състои утре.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html