събота, 4 май 2024 г.

Дългото сбогуване на група Kiss продължава с нови дати за прощалното турне

Група „Kiss“ обяви нови дати за прощалното си турне „End of the Road“ от август до октомври. Повечето от концертите на „Kiss“ през 2020 г. бяха отложени заради пандемията от Covid-19.

Американската част от турнето на групата ще започне на 18 август в Мансфийлд, щата Масачузетс. Последното шоу ще е в Тампа, щата Флорида, на 9 октомври.

Времето продължи хода си, но не и ние. Сега сме готови след допълнителна година подготовка – пиротехника, осветление, спектакъл. Завръщаме се!“, заяви групата. „Надъхани сме и нямаме търпение за празника с най-голямото, щуро и горещо шоу.

Членовете на легендарната рок банда оповестиха, че ще тръгнат на прощално турне още през януари 2019 г., защото искат да се сбогуват с феновете, докато все още могат да изнасят впечатляващи шоута, които вълнуваха публиката над 45-годишната им кариера.

Привлекли вниманието с гримираните си лица, дългите си коси и сценичните си костюми, музикантите от Kiss бяха сред най-известните изпълнители на глем рок през 70-те години на миналия век с хитовете си, сред които „Rock and Roll All Nite“.

„Изпълнени сме с много гордост, себеуважение и любов към феновете. Искахте най-доброто и получихте най-доброто – това е най-горещата банда в света“, каза 69-годишният басист и вокалист на бандата Джийн Симънс.

След първото отлагане турнето „End of the Road“ трябваше да ще започне с шоу във Ванкувър на 31 януари 2020 година.

От албумите на Kiss са продадени над 100 милиона копия. Бандата е смятана за предтеча на хеви метъл групите от 80-те години на миналия век, като „Мотли крю“.

Kiss в момента включва двама членове от първоначалния й състав – Симънс и вокалиста и китарист Пол Стенли, както и китариста Томи Тейър и барабаниста Ерик Сингър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html