събота, 4 май 2024 г.

Спецов продал за 500 лв. фирма, която струва 6 милиона, и Бил Гейтс не бил измислил подобна схема

„Намираме се в Драгоманско, където има офис, изграден изцяло еко – с кирпич. Това е седалището на Данаил Николов, който е закупил тази фирма от шефа на НАП Спецов, който пък е добър приятел на финансовия министър Асен Василев. Фирмата има оборот от 6 млн. и дължи на държавата 1 млн. Целият ѝ профил е ДДС-арски. Интересуваме се къде е Данаил Николов, който има 6 присъди за кражби и е собственик на 23-24 фирми“, заяви Тома Биков, който заедно с Александър Иванов – и двамата от ГЕРБ –  извършиха проверка на лицето, на което шефът на НАП Румен Спецов е продал фирмата си.

Офисът на фирмата, снимка tribune.bg

Според документите на фирмата „Гранекс Трейдър“ ООД седалището се намира в Драгоманското село Ялботина. Според договора за продажба на дялове фирмата е продадена от шефа на НАП на 7 април 2016 г.

Александър Иванов показва документите, които удостоверяват продажбата на фирмата на Спецов за 500 лв.

„Г-н Данаил Николов, на когото Румен Спецов е продал фирмата си, има шест присъди за кражба. Последната е от 2012 г. Собственик е на 23-24 фирми с милиони левове задължения към хазната. Които сега г-н Спецов трябва да събере. Г-н Данаил Николов е „убедил“ Румен Спецов да му продаде фирмата си за „крупната сума“ от 500 лева. Това вероятно е някаква „харвардска иновация“ – да купиш фирма за 6 милиона за 500 лева“, каза Александър Иванов и призова финансовия министър да отговори кой го е назначил в НАП. „Проверка се прави за 2 минути от финансовия министър, няма нужда да пита прокуратурата“, заяви Иванов.

Тома Биков коментира, че са нужни проверки дали този човек има подобни „екоофиси“ на други фирми.

„Дори Бил Гейтс не би измислил подобна схема, явно е харвардска. Какво казва Асен Василев за това? Дали е пуснал сигнал до прокуратурата? Продължават ли заедно с Румен Радев да стоят зад гърба на този, който има профила на човек, извършващ измами с ДДС?“, попита Биков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html