понеделник, 29 април 2024 г.

Максим Генчев потресен от Татяна Дончева: Започна да хитрее, плямпа каквото й падне

Татяна Дончева: В политиката сметките не са като в учебника по алгебра - News.bg

Интервю на Татяна Дончева за евентуално коалиране на „Изправи се! Мутри вън!“ с ДПС се оказало последната капка, преляла чашата на търпението на режисьора Максим Генчев, който напусна коалицията. Той обяви това публично, а пред „24 часа“ обясни по-подробно защо се оттегля. „В събота Татяна Дончева направи голяма грешка – по БНТ говори за коалиция с ДПС. Аз съм артист, който създава игрални филми срещу турското робство. Изгледах това нейно интервю и се потресох – тя си плямпа каквото й падне“, изтъкна режисьорът. „След всичко това нямам повече добри чувства към тази коалиция“.

Той останал неприятно изненадан, когато в 45-о НС Дончева „изведнъж се гушна за зам.-председателско място, абсолютно заряза всякаква комуникация, започна да хитрее от трибуната, направи много лошо впечатление“. Действията на влезлите в парламента от ИСМВ той определи като „някакви егоцентрични отскоци, всеки за себе си, всеки искаше да изрази своето его“. „Аз не съм съгласен с тези неща, свикнал съм на екипна работа“, посочи Максим Генчев. Според него се изместила първоначалната благородна идея на „Изправи се“.

„В 45-ото Народно събрание се видя – някакви коалиции започнаха да се стичат оттам, отсам, взеха да се проявяват като активните борци след 9 септември 1944 г. Значи, който участвал на протеста, вече е много изявен борец за правда. Започнаха едни груби намеси вътре в организационната работа, да се измества идеята на „Изправи се“. Беше ми предложено да поведа листа и за 46-ото Народно събрание, но това не е по моята специалност. Аз създавам филми, не мога да изобличавам, да хващам нарушители. Преди десет години се бунтувах на тази тема, сега искам за създавам нещо. В парламента се видяха тези паразити, службогонци и политикански отпадъци“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html