неделя, 28 април 2024 г.

Италия забранява на Ериксен да играе футбол

Напълно възможно е Кристиан Ериксен никога повече да не играе футбол. Поне в Италия, където за момента е собственост на Интер, с който стана шампион през миналия сезон. 29-годишният полузащитник получи сърдечен удар и се свлече безжизнено на тревата в края на първото полувреме от мача между Дания и Финландия на Евро 2020. Според различни информации сърцето на Ериксен е спряло за цели пет минути на терена, преди лекарските екипи да го върнат към живота.

За щастие, звездата на Дания се върна в съзнание и бе изведен от стадиона на носилка. Ериксен бе отведен в болница, откъдето впоследствие потвърдиха, че състоянието му е стабилно. Халфът дори е помолил съотборниците му да се върнат на терена и да доиграят мача срещу Финалндия, който впоследствие датчаните загубиха с 0:1.

Според д-р Скот Мъри, един от водещите кардиолози във Великобритания, Италия е сред най-добрите държави в сърдечната грижа. Едно от последствията от това обаче е, че Ериксен почти сигурно никога няма да се появи на терена в мач от Серия „А“, ако изобщо опита да се завърне към най-великата игра. „Това може би е краят на кариерата му“, споделя той пред Daily Mail. „Италианците не позволяват на хора със сериозни сърдечни проблеми да взимат участие в каквито и да е спортове. Такъв е законът там. От дълго време политиката им е такава. По този начин са свалили смъртните случаи поради сърдечни проблеми в спорта от над три до под един процент“, обяснява Мъри.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html