събота, 4 май 2024 г.

Тайната връзка на Слави, Бойко Рашков и Татяна Дончева с „Мултигруп“

Дарина и Илия Павлови

В България памет няма за нищо, затова е добре да си спомним за какво са се борили днешните кандидати за славата в зората на демокрацията. Най-богатият и влиятелен човек в държавата след 1989 г. е Илия Павлов, а който не е поканен на неговите партита, се смята за изпаднал от властовия елит.

Внезапно забогателият Илия Павлов е убит през 2003 година, след което на бял свят излизат куп подозрения за начина, по който натрупва милионите си. Но в годините, когато духа вятърът на промяната, мнозина от днешните политически лидери са особено близки с него и не откриват нищо нередно в поведението му.

13-ият рожден ден на регистрирания през 1991 г. в Цуг, Швейцария, „Мутигруп холдинг“ АД е особено пищен. Тържеството е почетено от депутатска агитка –  социалистите Татяна Дончева, Гиньо Ганев и Бойко Рашков, които правят компания на Ахмед Доган и Емел Етем от ДПС.

Вместо традиционното нощно къпане купонът завършва с танци на г-жа “Мулти” Дарина Павлова върху масите в компанията на Мис България Ивайла Бакалова, избрана за победителка по красота на организирания от Дарина Павлова конкурс.

Слави Трифонов

Атракцията на партито е участието на Слави Трифонов. Хъшът връща жеста, защото само две седмици преди празненството президентът на MG Илия Павлов гостува в шоуто му.

Купоните на „Мултигруп“ в онези години винаги са на 6 август и съвпадат с рождения ден на Илия Павлов, който традиционно събира приятели около басейна на грандхотел “Варна”.

В репортаж от 2001 година в. „Капитал“ отбелязва, че на празненствата идва голяма част от политическия елит,  броят на гостите се отчита в четирицифрени числа, медийният интерес се измерва не в редове, а в страници.

Партито се възприема като място, където се броят мултаците, пише отново „Капитал“ през 2001 година. На празненството за 13-ия рожден на холдинга се стичат много царски депутати, но сред гостите блестят най-вече Ахмед Доган, Бойко Рашков и Татяна Дончева. Почетният председател на ДПС тогава е по-постоянен посетител на “Мулти” празненствата, отколкото на заседанията в парламента.

Татяна Дончева и Илия Павлов

Шумните тържества в грандхотел “Варна” се използват като демонстрация на богатство и влияние, както и в подходящ повод да превърнат Илия Павлов в тема на медиите поне за седмица, като демонстрират контактите и влиянието му.

Всички присъствали на тържеството и досега си спомнят черешката на тортата – участието на Слави Трифонов в купона, когато никой от гостите не можал да сдържи емоциите си, щом гръмнало парчето на Дългия “Забрави за правилата“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html