четвъртък, 2 май 2024 г.

Диксън за „Левски“: Документите са готови, строим нов стадион

Кандидат купувачът на „Левски“ Джо Диксън разкри част от плановете си за клуба. Англичанинът призна, че идеята е да се изгради нов стадион за “сините”, заедно с мол в близост. Диксън заяви, че документацията вече е оформена и подписването им е въпрос на формалност.

„Знам, че има особен интерес към ситуацията с „Левски“ и мисля, че най-лесният начин да успокоя всички е да дам тази пресконференция. Преговаряме от около шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Тъжната истина е, че за много отбори в Източна Европа не е устойчива. Идеята е да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и мол на това място. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята този клуб да се самоиздържа. Независимо дали аз съм собственик, важното е сам клубът да се издържа“, каза Диксън.

„Мои партньори са финансови институции в САЩ и те са готови да ме подкрепят. Искам да ви кажа, че никоя щатска финансова институция няма да отпусне такива средства, ако нямат сигурност в проекта и в човека, който го ръководи“, каза още британецът. Наско Сираков не присъства на срещата с медиите. „Вече съм дал необходимата документация, за да се придвижи напред. Доколкото ми казаха адвокатите всичко е готово и остават само формалности. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано в САЩ, което е моя собственост и се контролира от мен”, каза Диксън.

„Благо го познавам от доста време. Той ми представи страната ви. Той ми обясни, че „Левски“ е най-големят клуб в страната и има най-големите фенове. Той е отдаден на страната и се грижи за имиджа и образа на страната“, обясни той. В бъдеще той ще има важна роля „Левски“, призна Диксън. Той увери, че „Левски“ вече разполага с необходимите банкови гаранции и съвсем скоро сделката ще бъде факт, като ще вложи 250 млн. долара.

„Сираков остава президент. Станимир Стоилов е първият ни избор за треньор. Подготвяме оферта за него, знаем какво е постигнал преди и вярваме, че след тези трудни времена, през които са минали феновете на отбора, трябва да им гарантираме нещо по-добро, което да им даде надежда.“

Въпреки настойчивите въпроси на журналистите относно хората от институциите, на които е представил своя инвестиционен проект, той категорично отказа да назове както техните имена, така и фирмите, стоящи зад него. „Надявам се да имам подкрепата на феновете и с привличането на треньора, когото те уважават. Не мога да назовавам имена, не искам да назовавам имена. По-добре е в момента да запазя договорите за конфиденциалност“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html