събота, 4 май 2024 г.

Франция ни разказа играта

Националният отбор на България загуби от действащия световен шампион Франция с 0:3 в приятелска среща, която се игра на „Стад дьо Франс“ в Париж. Антоан Гризман и Оливие Жиру бяха точни за „петлите“.

Домакините напълно логично доминираха на терена, но блестящите намеси на вратаря Даниел Наумов им попречиха да отбележат повече попадения.

В 27-ата минута след двойно подаване между Бензема и Мбапе звездата на ПСЖ изскочи сам срещу Наумов, но нашият страж направи изключително спасяване.

Две минути по-късно красиво изпълнение на Гризман и щастлив за домакините рикошет доведе до откриване на резултата. Мбапе отправи шут, при който топката се отби в крака на Иван Турицов и отиде към Гризман. Нападателят на Барселона направи атрактивна задна ножица, при която топката рикошира в главата на Ивайло Чочев и влезе в мрежата за 1:0.

Малко след това след сблъсък с Иван Турицов Бензема получи контузия в предната част на бедрото на левия крак и в 38-ата минута бе заменен принудително от Оливие Жиру. В края на първото полувреме Даниел Наумов спаси изключително опасен диагонален удар на Гризман след поредната опасна френска атака. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част „петлите“ намалиха темпото, а нашите момчета започнаха да поглеждат по-често към вратата на Юго Лорис. Селекционерите на двата отобра пък предприеха редица смени, с което накъсаха играта на няколко пъти. В 64-ата минута Мбапе отново пробва рефлекса на Даниел Наумов, но той улови с лекота. Минута по-късно Павар опита мощен изстрел от разстояние, но встрани.

Единственото голово положение за нашите дойде в 80-ата минута. Димитър Илиев изведе Карагарен в чиста позиция. Той отправи шут с десния крак, но на сантиметри от гредата в аут.

Три минути по-късно Павар центрира отдясно към малкото наказателно поле, където Оливие Жиру засече с крак в мрежата за 2:0. В последната минута от редовното време Жиру оформи крайното 3:0, засичайки с крак центриране отляво.

„Огромен респект, играхме срещу много силен отбор. Предварително знаехме, че имаме шест смени и трябва да ги направим по-рано, защото имаше натрупана умора. Франция е много подготвен отбор. Днес мисията беше наистина много трудна. Видях много класа срещу нас. Не съумяхме да се възползваме от ситуацията, която имахме при 1:0. Не мога да кажа, че футболистите не се стараха. Само можем да печелим от мачове с такива противници. Футболистите отпаднаха в края. Вальо Антов няма игрови ритъм, но изкара три мача по 90 минути. Срещу нас имаше един много силен отбор“, заяви селекционерът Ясен Петров след срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html