събота, 4 май 2024 г.

Три комплекта медали раздават още на старта на европейското по гимнастика

Три комплекта медали ще бъдат раздадени още в първия ден на eвропейското първенство по художествена гимнастика в Двореца на културата на спорта във Варна. Шампионатът започва официално днес с надпреварата при ансамблите девойки – многобой и двата финала на отделните уреди (с пет топки и пет ленти).
Състезанието стартира в 10.00 часа с група 1, в което е и България. Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова са с 10-и номер и ще играят първо с пет топки, а от 10.50 часа е втората ротация, в която българките са с пет ленти.
В групата на нашите момичета са още Чехия, Норвегия, Германия, Естония, Унгария, Израел, Гърция, Полша, Австрия и България, а във втория поток – Грузия, Италия, Румъния, Швейцария, Финландия, Русия, Украйна, Словакия, Испания и Беларус.
При девойките ще участват общо 20 отбора. Първите осем на всеки уред се класират за финалите. Те започват от 19.00 часа с пет топки, а от 19.55 са с пет ленти.

Във вторник президентът на БФХГ Илиана Раева изгледа официалната подиум тренировка на женския ни представителен тим. Боряна Калейн и Катрин Тасева изиграха и четирите си композиции. Калейн бе много стабилна на обръч и топка, но имаше неточности на бухалки и лента. Тасева допусна грешки и беше много емоционална, защото това е последно европейско първенство в кариерата й. След българките тренираха гимнастичките от Израел, водени от защитаващата титлата си Линой Ашрам.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html