понеделник, 6 май 2024 г.

Канада е новият световен шампион по хокей на лед, изравни Русия по титли

Канада победи с 3:2 след продължение защитаващият титлата си Финландия във финала на световното първенство по хокей на лед в Рига. Така „кленовите листа“ си върнаха за поражението в битката за първото място от този противник преди две години, когато бяха надиграни с 1:3.

Михаел Руохомаа даде аванс на скандинавците през първата част. Във вторият период Максим Комтоа изравни. В края на това полувреме Адам Енрик вкара нов гол за Канада, но той бе отменен след треньорско оспорване. Решителната трета част стартира с точен удар на Петри Линдбом, а финландците започнаха да мечтаят за нова титла. Адам Енрик обаче вкара от трудна позиция и върна Канада в мача.

До края на редовното време не се стигна до промяна. Ник Пол донесе златото за канадците с точен удар след 6:26 минути игра в добавеното време, което означаваше титла №27 в историята. Толкова купи има и СССР/Русия.
Канада е първият отбор, който стига до трофея след поражения в първите си три мача от мондиала и общо четири загуби по време на турнира.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html