събота, 4 май 2024 г.

Кралев: Изпращаме четирима боксьори на олимпиадата

България ще участва с четирима боксьори на олимпиадата в Токио. Това съобщи в профила си във Фейсбук бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев, под чието ръководство премина този олимпийски цикъл.
„България ще участва с четирима боксьори на олимпиадата в Токио! Това са Радослав Панталеев, Даниел Асенов, Станимира Петрова и Стойка Кръстева. Радослав Панталеев загуби от испанеца Емануел Рейес, но влиза в схемата за игрите през световната ранглиста. По същия начин си осигури квота и Даниел Асенов. За съжаление съдиите предпочетоха в третия рунд с 3:2 гласа в решителния трети рунд руснака Иван Верясов срещу Петър Белберов при свръхтежките“, написа Кралев.

Всъщност Панталеев бе дисквалифициран на европейската олимпийска квалификация в Париж. Националът ни при 91-килограмовите бе спрян в двубоя с испанеца Рейес. Световният бронзов медалист от 2019 г. получи три официални предупреждения в рамките на минута във втория рунд. Родният боксьор на няколко пъти бе санкциониран от съдията за опасна игра и затова, че не слуша командите му. Испанецът също отнесе едно наказание, но в случая това нямаше значение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html