понеделник, 29 април 2024 г.

Ревизоро разкри за 1,2 млрд. лв. изгубена инвестиция

Емил Димитров – Ревизоро, кадър БНТ

За допусната загуба от 1,2 млрд. лева под формата на частна инвестиция алармира бившият екоминистър Емил Димитров, наричан Ревизоро.

Това е най-голямото престъпление, което се случи, заяви Димитров. „Молех и Мая Манолова, и предишния парламент, и сегашния министър да не се изказват по отношение на вноса и износа на отпадъци в България, защото трупаме непрекъснато огромни камари с боклуци. Те седят на пирамиди, трябва да има завод за изгаряне на боклуци в София, в Северна и Южна България. Имахме чуждестранна инвестиция за 1,2 млрд. лева във Варненско, в Девня хората казаха: съжаляваме, неясна политическа среда, другаде ще го правим. Защо трябваше да я губим, сега държавата ще дава парите“, коментира бившият министър.

Според него се задава проблем с българските отпадъци. „Боклуците се трупат и добре че циментовите заводи ги изгарят, ако те спрат, ще стане един огромен боклукчарник в България“, коментира Димитров.

„Първото, което направиха заради отпадъците, е, че казаха, че ще затворят границите. Държа да кажа, че Черно море, Турция, РС Македония, Сърбия са европейски външни граници. Като ги затвориш, правиш балкански Шенген. Това е лош сигнал към инвеститорите“, заяви Емил Димитров.

Второто голямо постижение е пристанище на Капитан Андреево, на река Марица. Там поставиха условие Гърция и Турция да се разберат Марица да стане плавателна до морето. „Извинявай, за два месеца си министър, ще затвориш двете български пристанища, ама ще откриваш някакво ново на Марица… В момента да кажеш, че Гърция и Турция да се разберат и ще направят Суецки канал от морето до Капитан Андреево?“, заяви Димитров.

Той коментира и забраната за строителство по цялото Черноморие. „Поне 1000 дела и поне 3-4 млрд. лева обезщетение всяка година. Предвиждам вълна от дела – това ще са кметове, общините, частна собственост. Добрич, Варна и Бургас да си знаят какво ги чака“.

Относно заповедта за спирането на тунела под Петрохан Димитров заяви: „Цяла Северозападна България чака нещо да се случи“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html