понеделник, 6 май 2024 г.

Световните №1 аут от „Ролан Гарос“ заради коронавирус

Водачите в ранглистата на ATP на двойки Никола Мектич и Мате Павич са дали положителни проби за коронавирус и няма да играят на „Ролан Гарос“. Двамата са поставени под карантина. По-рано френската федерация публикува изявление, с което съобщи, че двама тенисисти от един и същи отбор, участващи в турнира на двойки в Париж, са дали положителни проби. В изявлението не се посочват имената на играчите, но малко по-късно самият Павич потвърди пред хърватския вестник Sportske Novosti, че става дума за него и Мектич.

„Следвайки здравните разпоредби, важащи за „Ролан Гарос“, двамата бяха извадени от жребия, който бе изтеглен в сряда вечер, и са били поставени под карантина. Тяхното място в основната схема ще бъде заето от първия отбор в списъка с резерви“, гласи изявлението на френската федерация.

Павич и Мектич се представят много силно от началото на сезона, като в момента именно те заемат първите две места в световната ранглиста на двойки. Двамата хървати са спечелили шест турнира през 2021 г,. включително Мастърс надпреварите в Маями, Монте Карло и Рим. Павич е двукратен финалист на двойки на „Ролан Гарос“, а Мектич два пъти е достигал до полуфиналите.

На тяхно място в турнира ще се включат Пабло Андухар и Педро Мартинес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html