събота, 4 май 2024 г.

Бойко Борисов: Румен Радев как ще обясни лицата на Божков в служебния кабинет?

„Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Аз моите отношения с Пеевски съм ги заявил – чисто политически сме работили в смесените райони. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков. Знаете, че съм вярващ човек. Те си знаят кои са получили“.

Това обяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира вчерашното решение на Вашингтон да сложи „черни печати“ на Васил Божков и Делян Пеевски.

Той обяви, че е много спокоен, а от вчера – и много обнадежден. Категоричен беше, че не е учуден от събитията.

„Вчерашните събития са логично продължение на заявката на администрацията на Байдън да помага на партньорски държави. Ние от месеци работим по тези теми, знаехме какво трябва да се случи. Срещата с Херо Мустафа вчера беше уговорена миналата сряда, приятелска и сърдечна, бяхме приети радушно, както винаги. Ако бях усетил някакво недоверие от нея, щях да се свия и да мълча“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че България винаги е работила с партньорските служби на САЩ, а при срещата си с бившия президент Доналд Тръмп е обсъдил  геостратегическите проекти и сме имали пълно съвпадение.

„Моите отношения с Пеевски са ясни, но Румен Радев как ще обясни лицата на Божков в служебния кабинет“, попита Борисов.

Той коментира и обвиненията към плейметката Маги Бадер, че тя е „Мата Хари“, снимала спалнята на премиера.

„Никога не съм я виждал. Не я познавам, добър ден не съм ѝ казвал. Унижиха я пред спецпрокуратурата. Извинявам се на момичето, набедиха я, представяте ли си какво е с приятелите и семейството ѝ. Аз кюлче съм пипал веднъж в живота си – бях премиер, в БНБ“, заяви Бойко Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html