неделя, 5 май 2024 г.

Бабикян подканя БСП да реагират заради подслушвани социалисти

 

Сред подслушваните политици са и 25 души от БСП. Това заяви пред бТВ бившият депутат от „Изправи се! Мутри вън!“ и член на „Отровното трио“ Арман Бабикян, но без да уточни откъде са сведенията му.

„Не знам защо все още не проявяват интерес, може би ще проявят. Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници, как пък не подслушаха един от управляващите. Властта все пак е в тях“, възмути се той.

Информацията за следени политици от БСП е поредният детайл около скандала с подслушването. Той започна първоначално, когато съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов обяви, че са следени 32 души. В четвъртък адвокат Николай Хаджигенов увеличи бройката на 82 човека.След изявлението на Бабикян тя набъбна до над 100.

Бабикян обясни, че това се дължи на факта, че във втората порция влизат следени при протестите миналата година, както и след това – по време на изборите, кожето очевидно ген. Атанасов е пропуснал.

Потвърждение не можем да търсим, вътрешният министър каза, че има подслушване на политици от опозицията – кои са, колко са, заяви бившият депутат.

Както Атанасов и Хаджигенов, Бабикян също заяви, че по подслушването са работили три служби. Досега бяха споменати „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП в МВР, както и ДАНС.

Че подслушване е имало твърдят премиерът Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков. Досега доказателства не са дадени. Прокуратурата обяви, че е възложила проверка по случая.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html