неделя, 5 май 2024 г.

Гешев към Панов: Мястото за политически дебат е в Народното събрание

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов изрази учудването си, че в доклада на прокуратурата за миналата година липсва информация за акцията в сградата на президентската администрация миналия юли и за огласените от прокуратурата специални разузнавателни средства, включително и с гласа на държавния глава Румен Радев, предаде БНР.

Според Панов това са случаи, към които има висок обществен интерес, а след акцията на „Дондуков“ 2 са започнали и летните протести.

Какво още каза съдия номер едно и как му отговори главният прокурор Иван Гешев.

Лозан Панов

Лозан Панов:

„Липсата на данни, мълчанието в доклада на главния прокурор по всичко това е просто обяснение, че виждате ли това е атака срещу независимата съдебна власт, не може да бъде възприето“.

Иван Гешев.

Иван Гешев:

„Мястото за политически дебати е в Народното събрание. Живот и здраве, ако някога променим с господин Панов своята битност и не сме членове на пленума на ВСС, може да говорим за такъв политически дебат. Виждам, че имате желание, мястото му не е в пленума на Висшия съдебен съвет.

Въпреки възраженията на председателя на Върховния касационен съд, мнозинството във Висшия съдебен съвет подкрепи доклада на прокуратурата за 2020 година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html