неделя, 5 май 2024 г.

Борисов тръгва към изборите с изненадваща листа

ГЕРБ - Бургас бламира махането на кмета Николов като зам.-шеф (Обзор) - 168 Часа

С пореден неочакван ход ще изненада Борисов конкурентите си за предстоящите избори на 11 юли. Опонентите на бившия премиер ще бъдат шокирани от имената на млади и неизвестни досега хора, които попадат в листата на партията, научи „Антени“. Всички те са от младежите на ГЕРБ,  с които бившият премиер се срещнал лично през последните седмици. Борисов решил да обнови партията с лица на млади хора, получили престижно образование на Запад. Част от „старите кучeта“ възроптали срещу поколенческата рокада, но Борисов бил категоричен, че ГЕРБ има нужда от вливане на свежа кръв на модерни млади хора с престижно образование.

„Младежите на ГЕРБ ме направиха оптимист за партията. Не съм очаквал, че имаме толкова силна подрастваща смяна от толкова грамотни, умни, красиви и отговорни млади хора. Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите. Искам на вас, младите, мотото да ви бъде „най-доброто място за правене на бизнес в Европа“, каза Борисов.

Освежаването на партийните листи идва изненадващо за конкуренцията на ГЕРБ, която не очаквала, че бившият премиер ще заложи на млади, но неопитни хора в политиката. Ходът обаче се оценява като контрапункт на твърденията, че управлявалата досега партия не акумулира интереса на модерните млади.

Иначе Томислав Дончев пое националния предизборен щаб на ГЕРБ. Даниел Митов пък ще е шеф на софийския щаб и ще води листата в 24-и МИР. За пореден път Борисов гласува доверие на Даниел Митов, който се утвърди като една от новите знакови фигури на партията. През последните няколко месеца бившият външен министър се издигна от представител на гражданската квота до редови член на ГЕРБ, а оттам до кандидат за премиер и зам.-председател на партията. Най-силният коз на Митов е, че има силни позиции в най-авторитетните управляващи среди в САЩ, които винаги са влияели върху политиката в България.

„Подготвени сме за изборите, хаосът и страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане. Аз не знам има ли в света такъв аналог. За едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре”, обяви Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html