неделя, 5 май 2024 г.

ЦСКА завърши сезона с победа, градушка прекъсна мача

ЦСКА завърши сезона с с 2:0 срещу „Берое“ на „Армията“. Попаденията вкараха Кайседо (4) и Тиаго (48). Двубоят днес нямаше никакво значение за крайното класиране, тъй като още преди този кръг беше ясно кой на кое място ще завърши в първата шестица. Именно заради това Любослав Пенев даде възможност на играчи, които иначе не получават достатъчно игрово време.

Дебют като титуляр направи 19-годишният талант от школата на клуба – Асен Дончев. Пламен Гълъбов и Митко Митков също записаха минути на терена. Това беше последният мач с червената фланелка за Петър Занев, който изведе своите съотборници с капитанската лента. В 82-ата минута двубоят беше временно прекъснат заради градушката, която се изсипа в центъра на София. До края на срещата теренът стана много тежък и двата отбора подходиха по-предпазливо с оглед на това да избегнат неприятни контузии.

С победата отборът, воден от Любослав Пенев, който точно преди седмица спечели Купата на България, прекъсна серията си от 2 поредни шампионатни поражения в efbet Лига. От другата страна, „Берое“ не успя да запише нито един успех в плейофите и завърши на 6-о място с актив от 39 точки.

По същото време ЦСКА 1948 победи с 3:1 „Лудогорец“ на ст. „Васил Левски“. И тук се наложи съдията да спира мача за десетина минути заради по време на бурята. Накрая пък токов удар принуди съдията да свири край само минута след началото на продължението. Шампионите бяха водени от помощник-треньора Станислав Генчев, който заложи на седем юноши и общо 10 българи в титулярния състав. Единственият чужденец беше Клаудиу Кешеру, който отбеляза и почетното попадение. Светослав Дяков за последен път изведе „орлите“ с капитанската лента. Както е известно той напуска тима. От по-опитните започнаха още Десподов и Доминик Янков. В състава на домакините се завърна Галин Иванов, който лекуваше травма. Именно той беше в основата на успеха с два фантастични гола. Третото попадение заби Ивайло Чочев, който е спряган за трансфер в „Лудогорец“.

„Арда“ и „Локомотив“ (Пловдив) пък направиха зрелищно 3:3. Спас Делев заби два гола за домакините, един добави Тонислав Йорданов. Александър Колев отбеляза първото си попадение в елита за пловдивчани. Димитър Илиев също се разписа, а в самия край на мача Александър Иванов, син на Георги Иванов-Гонзо, донесе точката за „Локо“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html