неделя, 5 май 2024 г.

„Левски Лукойл“ е на победа от баскетболната титла

„Левски Лукойл“ направи важна крачка към титлата от баскетболното първенство. „Сините“ спечелиха с 90:84 след продължение срещу „Рилски спортист“ най-емоционалния и драматичен мач между двата тима този сезон. В редовното време на таблото светеше 77:77. Така резултатът в серията вече е 3-1.

Данило Тасич бе моторът на домакините с дабъл-дабъл от 27 точки и 12 борби. Христо Захариев добави 17, 9 борби и 5 асистенции. Чавдар Костов се отчете с 15 точки и 9 асистенции. Тайрън Брейзълтън приключи с 13, 5 борби и 6 асистенции.

Николас Карвачо бе най-добър за Рилски спортист с 19 точки и 11 борби. Брендън Браун реализира 17. Павлин Иванов се разписа с 14 точки и 5 асистенции. Тихомир Желев отбеляза 12 точки. Трей Портър остана с 10 и 10 борби.

В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между „Рилски спортист“ и „Левски Лукойл“ ще бъде на 29 май от 19.00 ч. в „Арена Самоков“.

„По-добре искри, отколкото умрели души„, отсече треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов. Тити визираше напрежението в края на двубоя, когато съдиите не отсъдиха нарушение на Йордан Минчев срещу капитана на самоковци и юноша на „сините“ – Златин Георгиев. Реферите надуха свирката за крачки на Георгиев. Последва размяна на реплики между Минчев и Голди, но те бързо бяха разтървани, а след края на срещата напуснаха паркета на „Универсиада“ прегърнати. „Тази вечер победата принадлежи на българския баскетбол. Когато един мач влезе в продължение, победата може да отиде при всеки един от двата отбора. Ние спечелихме, защото в продължението показахме повече характер, или пък имахме повече късмет. В такива моменти всяко нещо има значение. Аз само знам, че когато победиш в мач, в който си с 15% успеваемост от тройката, това значи, че се воювал с характер и че си оставил всичко от себе си на терена„, сподели още наставникът на „сините“.

„Много се гордея с моя отбор, тези момчета показаха невероятен характер в този мач. Бореха се страхотно, дори когато нещата изглеждаха безнадеждни. Това са изключителни момчета, които нито за миг не се пречупиха и не се отказаха“, заяви треньорът на „Рилски спортист“ Людмил Хаджисотиров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html