неделя, 5 май 2024 г.

Румен Христов: Петър Стоянов би бил добра кандидатура за президент

„Петър Стоянов би бил добра кандидатура за президент, но решението не е взето“, заяви в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ лидерът на СДС Румен Христов. Спогодбата между СДС и ГЕРБ не е и за президентския вот, но има принципна договорка и за него, ако се постигне добър резултат.

Лидерът на СДС Румен Христов

„Говорихме, че ако нещата потръгнат и двете формации имаме успех на парламентарните избори, ще завършим един пълен цикъл от избори. Той завършва с президентските избори. Пред нас предизвикателство ще са парламентарните избори, едва след това ще се търси подходящ кандидат за президент от десния спектър. Сблъсъкът ще бъде ляво-дясно“, посочи Румен Христов.

Предстоят обсъждания по отношение разпределение на листите, но споразумението с ГЕРБ е подписано, каза още Румен Христов. Според него има отлив, но има и резерв в електората на двете партии. „Хората искат да ни виждат, да говорим, да се срещаме, да ни задават неудобни въпроси“, смята Христов.

„Политиците не бива да се страхуват от подслушване, но то не трябва да става нерегламентирано“, смята лидерът на СДС.

4 февруари 1997 г. Президентът Петър Стоянов обявява от балкона на „Довдуков“ 2, че БСП е върнала мандата за съставяне на второ социалистическо правителство. Снимка: Интернет

Още преди месец в. „Галерия“ писа, че е твърде вероятно Петър Стоянов да бъде кандидат-президент на коалицията ГЕРБ-СДС. Стоянов бе президент на България в периода 1997-2002 г. Вчера, 25 май, той навърши 69 години.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html