неделя, 5 май 2024 г.

Откриха най-древните инструменти за  татуиране

 

 

Заточени кости от пуешки крака може да са служили за игли за татуировки между 5 520 и 3 620 години, поне хилядолетие по-рано, отколкото се смяташе преди, съобщава  Science News.

Древните инструменти за татуиране са изключително трудни за намиране или дори да бъдат разпознати като инструменти за създаване татуиране.

Но нови микроскопски изследвания на две кости на пуешки крака с изострени краища показват, че индианците са използвали тези предмети, за да правят татуировки. Костите са датирани преди  около 5 520 и 3 620 години и са открити в Тенеси.

Невероятната находка на Ледения Йоци в Алпите

Тези зацапани с пигменти кости са най-старите известни инструменти за татуиране в света, казват археологът Аарон Детер-Улф от Тенесийския отдел по археология в Нашвил и колегите му. Откритието предполага, че традициите на индианските татуировки в Източна Северна Америка се простират повече от хилядолетие по-рано, отколкото се смяташе преди. Ледения човек Йоци , който е живял преди около 5250 години в Европа, показва най-старите известни татуировки, но изследователите не са открили нито един от инструментите.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html