неделя, 5 май 2024 г.

„Лил“ прегърна титла №4 във Франция (видео)

„Лил“ триумфира с титлата на Франция! „Мастифите“ спечелиха с 2:1 срещу „Анже“ в последния си мач и останаха с точка пред ПСЖ и след последния кръг. Парижани победиха „Брест“ с 2:0, но серията им от 3 поредни титли приключи. За „Лил“ това е четвърти шампионски триумф след 1946, 1954 и 2011 г.
В Анже „Лил“ вкара двата си гола още до почивката. Джонатан Дейвид откри в 10-ата минута с 13-ия си гол за сезона, а в края на първата част канадецът отново се оказа ключовата фигура, след като спечели дузпа, която Бурак Йълмаз превърна в гол за 2:0.
След паузата гостите запазиха предимството си, като чак в добавеното време Фулжини вкара за „Анже“, но до сензация не се стигна. „Лил“ приключи с 83 точки, докато ПСЖ остана с 82. „Монако“ завърши трети със 78, а четвъртото място е за „Лион“ със 76.

Френските медии акцентират и върху това, че в първия си сезон под ръководството на Маурисио Почетино , ПСЖ не е спечелил Лига 1. Когато аржентинецът пое тима, замествайки Томас Тухел, отборът изоставаше с „Лил“ с една точка. Последният път, когато парижани не бяха №1 във Франция, „Монако“ взе титлата. Тогава ПСЖ беше воден от Унай Емери. През настоящата кампания Неймар и компания спечелиха Купата и Суперкупата на Франция. Отборът отпадна от Шампионската лига в полуфиналите, след като бе отстранен от финалиста „Манчестър Сити“ след 1:2 и 0:2.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html