неделя, 5 май 2024 г.

Тома Биков: От 10-и клас се боря с „тюлени“ като Атанас Атанасов

Тома Биков, Даниел Митов, ГЕРБ, кадър Фейсбук
  • ГЕРБ: Удрят службите, защото са разкрили шпионския скандал с Русия

Още откакто бях в 10-и клас през 1997 на барикадите срещу правителството на Жан Виденов, се боря със скандали, предизвиквани от непроверена информация, подавана и по-късно от хора като Атанас Атанасов, които винаги се намесват срещу нормалните политически процеси в България. Изказване в този смисъл направи на извънреден брифинг бившият депутат от ГЕРБ Тома Биков.

Срещата с медиите бе свикана по повод раздухвания в медиите скандал, засега без нито едно доказателство, че опозиционни политици са били подслушвани преди изборите от 4 април. Информацията излезе от председателя на ДСБ Атанас Атанасов, който до момента също не е предоставил нито един факт в подкрепа на предизвикалото трус в обществения живот изказване.

„Колко десетилетия още ще изкараме с тези лица? Рашков и Атанасов в комбина, Жан Виденов тръгва да прави партия. Станах на 40 години и още се боря с Бойко Рашков“, допълни още Биков.

„Ставаме свидетели на активно мероприятие на двама милиционери от 90-те години“, каза Тома Биков. „Ген. Атанасов има дълга история с подслушванията. Недопустимо е да се включва служебното правителство в изборната кампания, вместо да организират деня на вота“, допълни той.

„Шефовете на специалните служби именно затова не са политически кадри – ако тръгнем да ги сменяме при всяко правителство, накрая хора като ген. Атанасов ще ги управляват“, категоричен бе бившият депутат от ГЕРБ.

„Задавам въпроси – някой звънял ли е в Дубай, в Белград? Така ли е попаднал в СРС? Ние не знаем, но явно Атанасов знае. Преди всички избори казва, че има подслушвани, а после не излиза истина. От 20 години живеем в „Гномгейт“, още от 2005 г. Оказа се и за Констинброд, че няма нищо вярно. Като минете през всички скандали, ще видите, че не са довели до нищо. В момента на власт са те и имат достъп до цялата информация. Защо не разкрият истината? Как Атанасов се обажда на единия ден, на другия ден Рашков не е сигурен, но вечерта казва, че били подслушвани, а после се отказва, че било от МВР, а било в ДАНС… Кое е истина от всичко? Това е активно мероприятие. Сега Рашков си взаимодейства с Атанасов“, разгневи се Биков.

„Че какво можем да чуем от телефона на Атанас Атанасов? Същото като във Фейсбук и от романите на Дан Браун“, категоричен бе Тома Биков.

„Атаката срещу службите е продиктувана от нещо друго, а не защото там има мистериозни подслушвания. Ние също искаме да знаем каква е истината и ако има виновен, да понесе своята отговорност. Министър-председателят има тези правомощия. Ние обаче знаем, че службите са били изслушвани заради шпионския скандал”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ на същия извънреден брифинг.

„Очевидно президентът Радев не може да прости на службите, че разкриха руската шпионска мрежа. Според нас именно това е причината за атака срещу тях. Атанас Атанасов за пореден път излиза с подобни твърдения. Дойдат ли избори, той отново обявява, че някой е бил подслушван. Накрая се оказва, че твърденията му не са истина. Той, подобно на цирковите тюлени, си има няколко номера и си ги играе. След като Бойко Рашков реши да уволнява журналисти по медиите и цопна в тази кална локва, те решиха да го извадят от калта, а средството е именно Атанасов”, каза още Митов.

Той подчерта, че от ГЕРБ си спомнят всички скандали, включително аферата „Костинброд”. Той припомни, че при всички „истината излиза наяве”. Митов призова всичко да бъде разсекретено и да стане ясно каква е истината.

„Не можем да приемем подобно говорене без доказателства. Имат всички инструменти, нека да започна да ги ползват. За мен службите са атакувани, защото разбиха руската шпионска мрежа. Разбираме логиката за сменяне на областните управители и на шефовете на МВР. Но какво продиктува смяната на шефа на „Митниците”? Преди време казах, че това правителство е шанс за „Орешарски 2”. Всяко тяхно действие го доказва. Хвърлят някаква лъжа, продължават да я повтарят. Искаме истината да излезе наяве”, добави Митов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html