неделя, 5 май 2024 г.

Ангелов с нова версия: Не съм продавал фурмите, в БЧК са

Иван Ангелов

Бизнесменът Иван Ангелов се отметна от думите си, че е продал на печалба фурмите, които България получи от ОАЕ срещу самолет с пилета.
„Фурмите са грешка. Фурмите са дарение на БЧК. Не съм продавал фурмите. Фактическа грешка беше, просто грешка. Ама глупости, как ще продавам фурми“, заяви той на излизане от прокуратурата, където беше извикан на разпит по обвиненията на друг бизнесмен – Светослав Илчовски. Двамата извадиха скандални твърдения пред комисията на Мая Манолова за ревизия на управлението на Бойко Борисов.
Соченият за един от най-близките бизнесмени на премиера Бойко Борисов Иван Ангелов бе привикан днес на разпит в държавното обвинение, където се оплете за бартера „пилета срещу фурми“, съобщи Frognews. Той е собственик на „Градус“.

С държавен полет за Дубай бяха изпратени пилета на „Градус“, а върнати 12 тона фурми и около 3 тона предпазни медицински маски и дезинфектанти. В полета до Дубай и обратно заедно с пилетата и фурмите пътува и тогавашният министър на икономиката Емил Караниколов. След завръщането на самолета в София от правителството обявиха, че фурмите са били дарени за БЧК и ще бъдат раздавани на социално слаби, тъй като са „питателни“.

След първоначалното твърдение на Иван Ангелов, че е продал на печалба фурмите, шефът на БЧК Христо Григоров отрече твърденията на бизнесмена.

Шефът на „Градус“ заяви, че вече е завел няколко дела срещу врачанския бизнесмен Светослав Илчовски за „всички негови лъжи, измислици и инсинуации“.

„Няма образувано наказателно производство. По телефона сме повикани, няма призовка. За първи път идваме. Г-н Ангелов не дължи една стотинка на Светослав Илчовски. Всичко му е превеждано по банков път. Половин година преди изслушването в парламента Ангелов е сезирал прокуратурата в Стара Загора за негови действия“, заяви от своя страна адвокатът на Ангелов Менко Менков, който беше категоричен, че не викат клиента му заради Илчовски.

По време на заседанията на парламентарната комисия на Мая Манолова за ревизия на предишното управление бизнесменът Светослав Илчовски обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт. Бизнесменът твърди, че е бил притискан да им продава фуражи на половин цена, разказа за осигуряването на фиктивни обороти, за да се продават акции на борсата. Шефът на „Градус“ бе категоричен, че казаното от Илчовски е лъжа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html