неделя, 5 май 2024 г.

Шефовете „отпускари“ на служби висят пред кабинета на Янев, той не ги прие

Димитър Георгиев, шеф на ДАНС. Снимка: Нова ТВ

Шефовете на ДАНС Димитър Георгиев и на разузнаването Атанас Атанасов са се явили днес в Министерския съвет и са поискали среща със служебния премиер Стефан Янев. Той обаче е отказал да ги приеме. Началниците на родното ФБР и на разузнаването бяха пуснати в неплатен отпуск от предишния премиер Бойко Борисов чак до 6 септември. Днес двамата са депозирали в Министерския съвет молби отпуските им да бъдат прекратени и вече са на работните си места, съобщи „24 часа“, като се позова на източници в Министерския съвет.

Във вторник от правителствената информационна служба поясниха кои са ръководителите в неплатен отпуск – на ДАР и на ДАНС. Шефът на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май до 5 септември 2021 г., а председателят на ДАНС Димитър Георгиев – от 7 май до 6 септември.

Георгиев и Атанасов бяха извикани на разговори със Стефан Янев, обяви вътрешният министър Бойко Рашков във вторник. На този разговор трябвало Янев да вземе решение дали ще смени двамата началници на специални служби.

Министерският съвет съвет се събра днес на извънредно заседание. Все още не е обявено какво е решението на служебния премиер – дали шефовете на двете агенции остават на постовете си, или ще бъдат сменени.

Служебното правителство реши днес да смени всичките 28 областни управители.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html