четвъртък, 2 май 2024 г.

ЦСКА излъга „Арда“ с 1:0 и грабна Купата на България

Снимки: dsport.bg

ЦСКА спечели Купата на България след минимален успех с 1:0 над „Арда“ в оспорван финал на Националния стадион „Васил Левски“. „Червените“ стигнаха до триумфа с гол на нападателя Бисмарк Чарлс в 86-ата минута. Той се появи като резерва и се разписа след брилянтна асистенция на Амос Юга.
Срещата предложи голямо тактическо надлъгване. Смените, които направи Любо Пенев обаче се оказаха ключови и успяха да му спечелят срещата.
Със спечелeната купа, 21-ва във витрината на клуба, ЦСКА се реваншира за загубата преди година, когато тимът отстъпи във финалния мач срещу „Локо“ (Пд). Триумфът е първи за Пенев като треньор на „армейците“. Дотук в кариерата си той имаше една спечелена титла с „Литекс“ през 2011 г. Трофеят гарантира на ЦСКА и място в новия европейски турнир Лига на конфедерациите.

Христо Стоичков изригна с видео клип веднага след победата на ЦСКА. Чрез своя официален профил на бранда H8S най-успелият български футболист въодушевено поздрави бившия си отбор за трофея, който сам е печелил 4 пъти като играч. „Завърши финалът! Браво, момчета! Браво на публиката, която винаги е №1 – започна обръщението на Камата. – Щастлив съм, че ЦСКА взе купата на България! Само така! Само напред! Само нагоре! Само ЦСКА!“

Наставникът на ЦСКА – Любослав Пенев, също не скри емоциите си. „Това е оценката, която е най-важна за нас – от феновете. За мен, за момчетата и клуба, който представляваме. Мисля, че играхме умно и агресивно. С много търпение нещата се получиха. Аз не деля отбора на титуляри и резерви, за мен всички са еднакви. Доволен съм. И двата отбора играят много добър футбол“, каза със сълзи на очи Любо.
„Винаги единият губи финала. Не заслужавахме загубата. Мачът бе на грешка. Те сгрешиха в средата на втората част, ние не сме възползвахме. Ние сгрешихме накрая, те се възползваха. Съжалявам за футболистите. Те хвърлиха всичко, но излизат с наведени глави. Трябва да гледаме напред и да търсим втория начин за класиране в евротурнирите. Самият двубой го показа“, заяви треньорът на „Арда“ Николай Киров.
„През втората част стояхме по-добре на терена. Грешки винаги се допускат. Имаме много млади момчета. Краят на мача беше тъжен за играчите, но те няма от какво да се срамуват. Сега ще се наложи да изиграем още един силен мач“, заяви още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html