неделя, 5 май 2024 г.

Григор е на 1/4-финал в Женева

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира на клей в Женева. Най-добрият български тенисист се наложи над Иля Ивашка с 6:4, 6:4.
Мачът на централния корт се забави с над три часа, след като почти през целия следобед над швейцарския град валя дъжд. В началото всеки от двамата вземаше подаванията си до 10-ия гейм, в който първата ни ракета реализира решаващ пробив. Това постави началото на серия от общо седем поредни гейма за Григор, извела го до аванс от 5:0 във втората част. Последва спад в играта на Димитров, който позволи на Ивашка не само да вземе почетен гейм, но и да спаси два поредни мачбола при сервис на българина и да реализира два поредни пробива в подаването му.

Все пак 30-годишният хасковлия съумя да затвори двубоя след 1:31 ч. игра с третия си мачбол, дошъл при 15:40 в сервиса на беларусина в 10-ия гейм на втория сет. В хода на мача Димитров не записа нито един ас и направи три двойни грешки, но въпреки това бе по-резултатен, както на сервис (40/33), така и на ретур (30/21). Българинът бе значително по-ефективен при точките си за пробив, реализирайки четири от седемте си брейкпойнта (57%), докато неговият опонент се възпозлва от два от шестте си шанса (33%). За място на 1/2-финалите Григор ще играе срещу Пабло Куевас (Ур) или Артур Казо (Фр).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html