неделя, 5 май 2024 г.

Моника Белучи снима в Созопол на яхтата на измамницата Ружа Игнатова

Една от най-красивите жени в света, актрисата Моника Белучи, ще се снима у нас във филма „Memory“. В него главната роля се изпълнява от звездата Лийм Нилсън, който вече засне няколко сцени от трилъра в Созопол преди около месец. Най-вероятно Моника Белучи също ще дойде в Созопол, като снимките ще бъдат на пристанището на яхтата на Ружа Игнатова. Суперлуксозният катер все още е собственост на измамничката, завлякла хиляди хора с биткойни. В момента тя е в неизвестност и служби от САЩ и България я издирват по цял свят. Игнатова попадна в досиетата FinCen, които изтекоха през септември миналата година. Те показаха как няколко от най-големите международни банки перат парите на олигарси, наркотрафиканти и лица, които са обект на международни санкции. Става дума за транзакции на стойност над 2 трилиона долара.

Малко след това стана ясно, че носителката на „Оскар“ Кейт Уинслет ще бъде един от актьорите и продуцентите на новия игрален филм „Fake!“, който ще разкаже историята на мащабната измама на Игнатова.

Моника Белучи е трябвало да пристигне у нас още в средата на април, заедно с Лийм Нилсън, но в последния момент е отменила полета си до България, заради неотложен ангажимент. „Memory“, който Нийсън и Белучи снимат в Созопол, е римейк на нидерландския филм от 2003 г. „The Memory of a Killer“. Главният герой е експерт по убийства, който се превръща в мишена, след като отказва да изпълни една от основните си мисии. Героят му Алекс Люис обаче има един голям проблем – той страда от загуба на памет, което възпрепятства всяко негово действие и не му позволява да стигне до целта. Идеята на филма звучи като комбинация от две предишни продукции на Нийсън – трилъра „Без име“ и „Твърде лично“.

Cinema Blend пише, че „Memory“ вероятно ще е последният екшън, който ще видим от суперзвездата Нийсън. Североирландецът е един от най-известните актьори на своето време. Има номинации за „Оскар“, „Златен глобус“ и БАФТА. Получава световно признание с ролята на Оскар Шиндлер в „Списъкът на Шиндлер“ (1993), режисиран от Стивън Спилбърг. Емблематични са и образите му в „Твърде лично“ и „Междузвездни войни“.

Моника Белучи е снимала с българските актьори Христо Шопов и Христо Живков във филма „Страстите Христови“ на Мел Гибсън. Двамата бяха част от суперпродукцията от 2004-а година, която предизвика страхотен скандал за времето си. Пълният с насилие и кръв филм бе забранен в някои страни. Във филма Моника Белучи играе една от главните роли – на Мария Магдалена, Христо Шопов е Пилат Понтийски, а Христо Живков Йоан.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html