неделя, 5 май 2024 г.

Венци Стефанов за Бербатов: Га ръфаше кифтетата, не рива, сега ривеш!

Президентът на „Славия“ Венцеслав Стефанов заяви в „Шоуто на Николаос Цитиридис“, че писмо от ФИФА и УЕФА със запитване относно оттеглената оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС не е пристигало. „Няма такова писмо. Може би ще го пуснат по гълъб!“, изненада Стефанов. Въпросното писмо се появи в медиите на 5 май и тогава от БФС признаха за съществуването му, което не кореспондира с казаното от члена на Изпълкома.

Стефанов коментира и кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на централата. Определи го като „предател“ и направи сравнение с поп Кръстьо.
„Всеки има право да се кандидатира, ние сме демократична държава. Поп Кръстю е предал Левски, Бербатов – България. Той каза: „Аз не искам да играя за България, няма да играя за националния“. Сега иска да да стане президент. Га ръфаше кифтетата не рива, сега ривеш! Когато си 100% българин, няма значение кой управлява. Важното е да играеш за България. Когато можеше да се класира България… той избяга. Тези, които станаха четвърти в света, какво да ги правим? Да ги изхвърлим на улицата? Аз да се притеснявам от промяната? Аз я искам, но той не е промяната. Не искам хора, които забравят откъде са тръгнали… Затова хората си оставят цървулите в къщата. Където отидеш в света знаят Стоичков“, започна Стефанов. „Какво е направил Бербатов? Нали е помощник треньор на „Етър“. Носи табелата „Край на колоната“. Той трябва да се учи.“

„Боби Михайлов отговаря за себе си. Не съм му настойник. Връщането на оставката си е негово решение, а не общо. Аз нямам право да го питам защо. Той е президент. Аз може да съм Венци Стефанов, но спазвам чинопочитание. Бил съм войник и знам как трябва да се отнасяш към висшестоящите. В БФС трябва да застане честен, точен, познат човек. Има хора, които са дали много за българския футбол. Известни, обичани хора, които могат да направят промяната в българския футбол. Географията на футбола трябва да е в цяла България. Не може да е в 4-5 града и да си играят няколко отбора и да си правят с телевизиите и да си правят каквото искат. Вие знаете ли какво е мач в 20:00 ч. ноември месец? За да имало интерес… Обясняват ни какъв страшен интерес имало, защото било с плейофи. Не виждате ли, че заради тази пандемия всички не излизат?“, коментира Стефанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html