понеделник, 6 май 2024 г.

Бойко Рашков: Съжалявам, просто съжалявам

„Съжалявам, просто съжалявам“, заяви в предаването „Алтернативата“ по TV1 с водещ Светла Петрова  служебният министър на вътрешните работи и вицепремиер Бойко Рашков относно думите си по-рано днес по БНР, че ако е на мястото на собственика на bTV, би отстранил водещите на сутрешния блок на телевизията Биляна Гавазова и Златомир Йочев.

Думите му породиха истинска буря в социалните мрежи.

Рашков обаче остана все така критичен към двамата журналисти, като подчерта, че за него „това не е журналистика, това е нещо друго“.

„Аз от 30 години и повече контактувам с журналисти, с които съм в много добри отношения. Винаги съм се отнасял с уважение към тази професия и винаги съм подхождал много отговорно, когато съм поканен да разглеждаме, да развием определена тема, която е от моя компетентност, но подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога досега не съм забелязвал и чувствал, това беше повече от обидно“, обясни Бойко Рашков.

Той посочи, че е очаквал „отсрещната страна да се държи уважително, така както аз се държа уважително, но, за съжаление, не се получи“.

„Все пак това ми беше първата медийна проява в качеството ми вицепремиер и министър на МВР. Съжалявам, просто съжалявам“, допълни Бойко Рашков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html