неделя, 5 май 2024 г.

Предимно топло и слънчево време в понеделник

 

Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно над Северозападна България, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен, в Дунавската равнина западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса. През нощта срещу вторник от север на юг в много райони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

Над Черноморието днес ще бъде предимно слънчево. След обяд на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 19 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 13°-17°.

Слънце и в планините до обяд, а по-късно купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин, силен до бурен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Във вторник ще духа умерен, временно силен северозападен вятър и температурите в Северна България ще се понижат. Все още на места в Южна България и крайните източни райони ще има превалявания, в Родопите – придружени от гръмотевици. В сряда денят ще започне със слънце, но още около обяд над западните райони, по-късно и над останалата част от страната, ще превали и прегърми. Захлаждането ще обхване и Южна България.

В четвъртък вятърът от северозапад отново ще се усили и с него ще нахлуе още хладен въздух. Облачността ще е по-често значителна и отново ще има превалявания, на места с гръмотевици. Дневните температури в много райони ще бъдат под 20 градуса.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html