неделя, 5 май 2024 г.

„Ман Сити“ счупи още един рекорд (видео)

„Манчестър Сити“ и „Нюкасъл“ сътвориха истинско зрелище със 7 гола на „Сейнт Джеймсис Парк“, спечелено от гостите с 4:3. Двубоят беше без значение за двата отбора, тъй като титлата на „гражданите“ беше официализирана преди няколко дни, когато градският им съперник „Манчестър Юнайтед“ загуби от „Лестър“, а „свраките“ също свършиха работата си и си осигуриха оставане в английския елит.

За шампионите своя дебют на вратата направи 35-годишният Скот Карсън, който записа първи мач във Висшата лига от 10 години насам, а Феран Торес реализира първия си хеттрик за отбора на Гуардиола. „Сити“ е непобеден вече 23 поредни визити във всички турнири, като в серията има 21 успеха и 2 равенства. Досега нито един тим от четирите нива на английския футбол не е правил това. „Гражданите“ пратиха в историята постижение на „Нотс Каунти“, който не познаваше вкуса на поражението в 22 последователни двубоя през 2012 г. Освен това съставът на Пеп Гуардиола постигна рекордна 12-ата поредна победа като гост във Висшата лига.

Погледите на „небесносините“ вече са насочени към финала в Шампионска лига, в който ще се изправят срещу „Челси“. Именно от лондончани дойде загубата в последния кръг. С победата „Сити“ увеличи преднината си на върха, като вече има актив от 83 т. „Нюкасъл“ пък остава на 16-ото място в таблицата с 39 пункта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html