неделя, 5 май 2024 г.

Културистът Румен Спецов ще е новият шеф на НАП

 

Специалистът по културизъм и здравословно хранене Румен Спецов ще е новият шеф на Националната агенция по приходите (НАП). Службното правителство уволни Галя Димитрова, която изпълняваше длъжността до този момент.

През последните години Румен Спецов се изявява като консултант в областта на финансите и данъчното законодателство, но е много по-известен с успешната си кариера на културист.

Решението на Министерския съвет за смяната на шефката на НАП е прието неприсъствено.

Новият началник на приходната агенция е представен от Министерския съвет като висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност.

Той е завършил Стопанската академия в Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2009 г. – 2015 г. Румен Спецов е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html