понеделник, 6 май 2024 г.

Известни музиканти и артисти пеят в памет на Димо Стоянов от P.I.F. (видео)

Много известни имена от българската поп музика, както и актьори, участват в клипа към първия сингъл от албума на група P.I.F. – „OPUS 4“. Парчето дава старт на последния албум, в който пее вокалът на бенда Димо Стоянов, починал миналия декември от ковид. Албумът „P.I.F. 6“ е в памет на Димо Стоянов, а видеоклипът на „OPUS 4“ събира популярни музиканти и артисти, сред които Любо Киров, Мариус Куркински, Мария Илиева, Графа, Миро, Михаела Филева, Койна Русева, Орлин Павлов, Стефан Вълдобрев, Дичо, Диляна Попова, Александър Сано, Дара и много други.
Последният кадър с Димо Стоянов в клипа е от църквата край яз. „Жребчево“. Той не е трябвало да бъде финален в оригиналния си вариант, но по стечение на тъжните обстоятелства е е станал такъв. „Толкова много артисти дойдоха, събраха се и направиха този клип. Всеки отдели от времето си, от емоциите си, от нервните си клетки – даде същността си в името на Димо“, споделя Койна Русева.
„Истината е, че всеки един е по някаква причина в клипа – защото е бил близък с Димо или защото са работили заедно. Дали защото Димо много го е харесвал, или обратното“, каза режисьорът Николай Мутафчиев.
„Конкретно за този клип в очите на хората се четеше Димо, четеше се удоволствието да си имал контакт с този човек, срещите с него. Това се четеше в очите на всички хора пред и зад камерата, които създадоха клипа“, добавя и операторът Калоян Божилов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html